Geweldige start van een nieuwe serie, pageturner alert!
Als doorgewinterde fan van Karin Slaughter is het altijd even spannend als je lievelingsauteur besluit iets nieuws te beginnen. Gaat het werken? Blijft de Slaughter magie behouden?
‘Gebroken engelen‘, het eerste deel in een geheel nieuwe serie van The Queen of Crime herself, stelt absoluut niet teleur. Sterker nog: ik vond het helemaal geweldig!
Vanaf de allereerste pagina zit de spanning er direct goed in. Karin bouwt het verhaal vakkundig op, wat uiteindelijk uitmondt in een climax vol verrassende wendingen en een sterk plot. Je blijft gewoon doorlezen. Een razend spannende en snelle pageturner dus!
Wat ‘Gebroken engelen‘ extra bijzonder maakt, is dat Karin Slaughter hier toch een soort van terugkeert naar haar roots. De setting – het ogenschijnlijk rustige stadje North Falls – voelt meteen vertrouwd aan. De sfeer van ‘ons kent ons’ en de dynamiek binnen zo’n kleine gemeenschap deden me direct denken aan haar eerste boeken rondom Sara Linton. Het is zo’n herkenbare en interessante setting, waarin je als lezer direct wordt meegezogen.
Ook geeft dit de lezer de kans om met de personages in deze nieuwe serie mee te gaan groeien.
Emmy Clifton, de hoofdpersoon en plaatsvervangend sheriff die een persoonlijke band heeft met één van de verdwenen meisjes, heeft meteen mijn hart gestolen.
Haar karakter is sterk uitgewerkt, net als dat van haar familie, die toch wel centraal staat in dit eerste boek. De unieke karaktereigenschappen maken de personages realistisch en interessant – je voelt met ze mee, ook al zijn ze niet perfect.
Voor nieuwe lezers kan de hoeveelheid aan personages misschien wat overweldigend zijn. Het is soms behoorlijk veel voor een eerste boek en het lijkt soms alle kanten op te gaan. Maar vanuit mijn ervaring met eerdere boeken van Karin had ik hier zelf totaal geen moeite mee. Wel goed om te benoemen voor de beginnende Slaughter-lezer.
Ook de psychologische aspecten en thema’s in dit verhaal zijn goed uitgewerkt. Karin schuwt niet om thema’s als schuld, geheimen en de complexiteit van menselijke relaties te verkennen. Die diepere laag geeft het verhaal extra kracht en maakt het zoveel meer dan ‘alleen maar een spannende thriller’. Het smaakt absoluut naar meer!
Omdat dit het eerste boek in een nieuwe serie is, is het natuurlijk geen verrassing dat er wat open eindjes zijn. Het einde maakt mij absoluut nieuwsgierig naar het vervolg, want ik ben helemaal fan van deze nieuwe personages en North Falls!
Conclusie
‘Gebroken engelen‘ is wat mij betreft een thriller waar oude fans weer van zullen smullen en waar nieuwe fans de kans krijgen om kennis te maken met Karin Slaughter. Ik weet zeker dat ze verliefd zullen worden.
Met deze nieuwe thriller zet ze de deur wagenwijd open voor mogelijk nieuwe fans, en haar ervaring als thriller auteur komt in alles duidelijk naar voren.
Het tempo in deze thriller is hoog, evenals de spanning, en dat maakt dit nieuwe boek tot een echte pageturner met personages waar je van gaat houden!
Ik kijk nu al enorm uit naar het volgende boek in deze serie, want ik ben absoluut fan van Emmy.
Karin Slaughter laat ook nu weer zien hoe getalenteerd zij is. She did it again!
Conclusie