I fell in love again!

Priscilla 30 augustus 2025
Na het lezen van ‘Het boek der deuren‘ was ik meteen verkocht door de schrijfstijl van Gareth Brown, dus mijn verwachtingen voor dit tweede boek waren hoog. En gelukkig stelde het absoluut niet teleur!

Het boek is heel fijn opgedeeld in delen, waardoor het verhaal een duidelijke structuur krijgt. Het begint meteen sterk met een spannend proloog dat me direct nieuwsgierig maakte en ervoor zorgde dat ik verder móést lezen. Ik hou van prikkelende prologen.

Daarna volgen we Magda en we lezen onder andere vanuit haar perspectief. Gareth Brown heeft haar wat mij betreft als personage goed uitgewerkt. Haar emoties zijn voelbaar, haar ontwikkeling is overtuigend en ze draagt het verhaal echt als je het mij vraagt. Het kostte mij geen moeite om haar te omarmen.

Ook de andere personages hebben allemaal een eigen, herkenbaar karakter en samen zorgen ze voor diversiteit en een toffe dynamiek. De groep samen geeft het verhaal vorm en dat voegt een extra laag toe aan de toch al spannende gebeurtenissen.

De magie in dit boek is iets subtieler aanwezig dan in ‘Het boek der deuren‘. Het staat minder op de voorgrond, maar daardoor komt de nadruk juist meer te liggen op de mogelijkheden van de magie en de keuzes die mensen maken wat betreft het gebruik ervan. Een iets andere invalshoek dus in dit tweede boek, maar ik vond het absoluut goed uitgewerkt.

Waar ‘Het boek der deuren‘ vele (soms behoorlijk ingewikkelde, maar oh zo gave) twists bevatte, voelt dit verhaal iets rustiger aan. Toch zijn er nog steeds genoeg verrassende wendingen en is het plot interessant. Er gebeurt genoeg en de personages en de ontmoetingen zijn interessant.

En… voor iedereen die het vorige boek heeft gelezen: het epiloog bevat een hele leuke verrassing die de twee boeken op een slimme manier verbindt. Ik ben dan ook meteen heel benieuwd naar een volgend boek!

Conclusie
Net als ‘Het boek der deuren‘, stal ook ‘Het genootschap van onkenbare objecten‘ mijn hart.

Hoewel anders dan het eerste boek, qua magie, tempo en twists, heeft het zijn eigen charme en past het toch in de lijn der verwachtingen.

Het wachten op dit boek was het dan ook absoluut waard als je het mij vraagt!

De schrijfstijl van Gareth is vlot, beeldend en zo meeslepend dat ik er echt verliefd op ben. Ik kan nu al niet wachten tot zijn volgende boek verschijnt!

Meer recensies van Priscilla