Advertentie

Bianca Toeps heeft autisme en wil eens en voor altijd duidelijk maken wat dit voor haar, haar omgeving en haar dagelijks leven betekent.

Ze begint haar boek met een heldere uiteenzetting van de feiten volgens de DSM-V en zet daarna haar leven uiteen van voor de diagnose en daarna.

Op heldere, serieuze maar ook op hilarische wijze verteld zij wat het betekent om autisme te hebben en hoe vervelend het is om niet begrepen te worden door kortzichtige mensen die er geen last van hebben. En hoe stigmatiserend opmerkingen kunnen zijn.

Geen persoon met autisme is hetzelfde en door verhalen van anderen en die van haarzelf, maakt Bianca Toeps dit ontzettend duidelijk in haar boek.

Ze stelt daarnaast ook zorgwekkende zaken aan de kaak die plaatsvinden binnen de GGZ en waar ik helaas meteen herkenning in vond. Nog te vaak wordt van alles over één kam geschoren en gelijk getrokken. Ook is het tegenwoordig “hip” om ergens geen “labeltje” meer op te plakken.

En ik ben blij dat Bianca met haar boek eens en voor altijd duidelijkheid schept vanaf “de andere kant”.

De schrijfstijl van Bianca is onwijs prettig om te lezen en het kijkje dat zij ons in haar leven geeft vind ik bijzonder, dapper, maar bovenal verhelderend.

Bianca sluit haar boek af met enkele tips over hoe om te gaan met, die duidelijk overkomen en waar we allemaal iets van kunnen leren.

Het is tijd dat we allen, de meeste mensen, leren niet meteen conclusies te trekken. Dit boek zet je met beide benen op de grond en belicht autisme vanuit een zeer goede hoek!


Conclusie
Dit is een boek dat ik echt een ieder kan aanraden die meer wil weten over autisme. Voor zichzelf, voor een ander. Op wat voor manier dan ook. Een goede aanrader ook voor hulpverleners.

Vooral diegene die met goede bedoelingen de verkeerde opmerkingen maken. Waarschijnlijk omdat ze niet beter weten!

Reacties op: Verhelderend debuut!

174
Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit - Bianca Toeps
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners