Kim Stone verveeld nog niet!

Priscilla 14 augustus 2025
‘Smeekbede‘ is alweer het dertiende deel in de Kim Stone serie van Angela Marsons en stiekem ben ik soms een beetje zenuwachtig om te beginnen aan een nieuw deel. Want kan Angela onze aandacht vast blijven houden?

Mijn zenuwen waren in het geval van ‘Smeekbede‘ gelukkig ongegrond, want ze wist mij ook nu weer te verrassen met een unieke zaak.

Haar fijne en gedetailleerde schrijfstijl wist mij ook nu meteen weer te prikkelen en de opbouw aan spanning was wat mij betreft meteen aanwezig.

De unieke zaak in dit verhaal draait deze keer niet zomaar om een moordonderzoek. De rivaliteit tussen broers en zussen wordt in dit verhaal op een indringende manier onder de loep genomen.

Angela laat opnieuw zien dat ze achtergrond onderzoek heeft gedaan. De psychologische aspecten in dit verhaal zijn fascinerend en realistisch, waardoor je steeds dieper in de gedachten van de dader wordt getrokken.

En voor wie de eerdere boeken heeft gelezen: er duikt ook een oude bekende op, wat het verhaal net dat beetje extra geeft.

Naast de zaak zelf vond ik het mooi dat we ook weer persoonlijke ontwikkelingen binnen het team zien. Penn moet omgaan met het verlies van zijn moeder, terwijl Stacey volop in de voorbereiding voor haar huwelijk zit en het toch weet te presteren het beste in haarzelf naar boven te halen wat werk betreft.

Doordat Angela haar personages zo menselijk maakt, kost het mij geen enkele moeite om met hen mee te leven en dit team aan personages is echt een kracht van deze serie!

Conclusie
‘Smeekbede‘ was wat mij betreft weer een heerlijke thriller van Angela Marsons met een unieke zaak die wederom de psychologie van de mens in duikt.

Deze serie blijft mij gelukkig nog steeds boeien en ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Ik heb het gevoel dat er wat veranderingen aan gaan komen namelijk!

Meer recensies van Priscilla

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.