Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Hoe verzin je het?

Ramonaleest 24 november 2023
Daantje gooit haar leven helemaal op z´n kop. Zij werkt momenteel als advocate in een kantoor maar heeft zich een pand gekocht in Frankrijk om daar een kaas- en wijnwinkel te beginnen. Ze is razend enthousiast over haar komende avontuur. Ze vraagt haar moeder of ze met haar mee wilt gaan en dit avontuur samen aan te gaan. Iris, de moeder van Daantje, is weduwe. Ze heeft niet heel veel meer wat haar aan Nederland bindt. Ze mist haar Gijs zo enorm, hij was haar zielsverwant. Maar na het zien van haar dochters enthousiasme neemt ze uitdaging met beide handen aan.

Onderstaande stukje vond ik mooi verwoord door Olsthoorn. Hierin probeert Daantje haar moeder over te halen.

‘Ik begrijp je heel goed, mama, maar fijne herinneringen zijn niet per se aan een plek gebonden, zitten niet per se in bakstenen. Herinneringen blijven voor altijd bij je, in je hoofd en in dingen die je mee kunt nemen.’
De dames hebben een vader en zoon als aannemers aangenomen om het pand klaar te maken. Laat deze Fransen nu ook nog eens mooie mannen zijn. Dus dat alleen is al een pluspunt. Het viertal klikt goed met elkaar en al snel merk je als lezer dat er een bepaalde chemie is. Maar de mannen hebben iets meegemaakt waardoor ze zichzelf niet helemaal durven te geven en dit zorgt voor een soort van kat en muis spelletje tussen ze. Dit is als lezer leuk om te lezen. Want je voelt de chemie van de pagina´s afspatten maar de mannen hebben toch een terug getrokken houding wanneer het te dicht bij komt.

De vriendinnen van Daantje zorgen voor een extraatje in het verhaal. Zij komen helpen tijdens het verven van de winkel en het woongedeelte en genieten in die paar dagen ook van het leven in Frankrijk. Met het nodige lekkere eten, wijntjes en mannen.

Deze feelgood zit vol met liefde, vriendschappen, doorzettingsvermogen en humor. Dat laatste weet Olsthoorn leuk in het verhaal te weven. Ik heb enorm genoten van dit verhaal vol enthousiasme over een plan dat in de kinderschoenen stond en waaraan gewerkt wordt om er een succes van te maken.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ramonaleest

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!