Heerlijk meeleven en spontane trek

Randy 05 december 2019
Recept voor Geluk verteld het verhaal van Liv Veerman.
De 24-jarig Liv werkt in de keuken van Hotel van der Arend waarbij ze dagelijks zorgt voor alle lekkere taartjes, koekjes en andere heerlijke hapjes die je bij een high tea kunt verwachten. Ze droomt van een eigen winkeltje met haar eigen gebakken lekkers.
Op een dag lijkt die droom ineens heel dichtbij te komen als ze een winkelpandje te huur ziet staan. Haar vriend Onno vindt het maar niets, maar Liv zet door en huurt het pand van meneer Nienhuis. Deze lieve man zorgt ervoor dat ze hulp krijgt van Matthew om het enigszins verwaarloosde pand gereed te maken voor de opening, maar Onno is daar alles behalve blij mee.

Vanaf de eerste bladzijde leef je mee met Liv en is het alsof je haar en de andere personen leert kennen door de prettige en vlotte schrijfstijl van Saskia. De situaties die Liv meemaakt tijdens het klussen laten je lachen, de omschrijving van het winkeltje maakt dat je er naartoe wilt en de beschrijvingen van de lekkere hapjes zorgen ervoor dat je trek krijgt.
Een mooie bonus van het boek zijn de recepten die achterin zijn opgenomen zodat je het lekkers uit het verhaal zelf kunt uitproberen.

Met Recept voor Geluk heeft Saskia Oudshoorn de Kobo schrijfwedstrijd 2019 gewonnen en hiermee een heerlijke feelgood afgeleverd.
Ik ben fan vanaf de eerste zin en kijk met smart uit naar het vervolg.

Meer recensies van Randy