Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Alleen maar genoten!

readwithjanine 08 januari 2026
Guess who's found herself a new book boyfriend?

Oh jongens, wat heb ik genoten van dit boek! De spanning, de slow burn, de verhaallijn, de setting, de tropes. Alles klopte. Vanaf het begin voelde ik al dat dit een hit zou worden en gelukkig stelde het boek me niet teleur.

De personages waren goed uitgewerkt en kwamen mooi samen. Ophelia was stoer en zelfstandig, maar liet ook haar onzekerheden zien. Dat vond ik goed passen bij haar karakter. En Alex… oh Alex. Duister, mysterieus, maar met een verrassend gevoelig hartje. Meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen, toch?

Soms kan de found family trope voor mij wat zoetsappig aanvoelen, maar hier werkte het echt perfect. De vrienden van Alex en Ophelia waren geweldig, en zijn zusjes maakten het helemaal af.

Een deel van het plot zag ik al vrij vroeg aankomen, maar dat stoorde me eigenlijk niet echt. Er gebeurde genoeg om me geboeid te houden én te verrassen. En oh ja, die e-mails tussen Ophelia en Alex? I ate them up!

Kleine kanttekening: voor een dark academia had het van mij nét wat donkerder gemogen. En hoewel de smut goed was, had het in deze setting best nog iets smuttiger gekund. (Is dat überhaupt een woord?)

Al met al heb ik dit boek echt verslonden en binnen één dag uitgelezen. Ik kan niet wachten op deel 2!

Met dit soort boeken krijg ik trouwens altijd de drang om zelf ook naar zo’n mysterieuze dark university te gaan, terwijl die jaren toch echt allang achter me liggen hahah. Maar goed, a girl can dream.

Dank aan Zomer en Keuning voor het prachtige recensie exemplaar!

Meer recensies van readwithjanine

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.