Het einde greep me, maar de rest van het boek was niks
Kennen jullie dat? Dat je bijna het hele boek eigenlijk niks vindt, maar dat het einde je dan ineens volledig grijpt? Nou, dat had ik met We Were Liars.
Toen ik zo’n 75% van het boek had gelezen, appte ik vriendinnen erover. Ik snapte er maar weinig van en wist echt niet wat ik aan het lezen was. Was het een thriller, een mystery, een romance? Geen idee.
Voor mijn gevoel ging het verhaal nergens naartoe en ook de schrijfstijl vond ik behoorlijk apart. Hoewel, de korte hoofdstukken waren dan wel weer heel chill. In ieder geval bleef ik geïntrigeerd genoeg om door te lezen.
En toen kwam het einde. Ik had al gehoord dat het einde shockerend of onverwacht zou zijn, maar dit… nee, dit had ik echt niet zien aankomen. Ik dacht alleen maar: holy shit, wat gebeurt hier?! Dat stuk vond ik wel echt goed.
De vriendengroep vond ik best leuk om te volgen, maar het hoofdpersonage pakte me niet echt. Ook de moeders vond ik heel vreemd. Misschien moet ik toch deel 2 lezen om beter te begrijpen waarom zij zo zijn?
Dus ja: welke beoordeling geef je een boek dat voor zo’n 80% niet werkt, maar waarvan het einde je wel compleet grijpt? Voor mij komt We Were Liars uit op 2.75 sterren.