Prachtig!

readwithjanine 31 december 2025
Vandaag deel ik een review die net even anders is dan normaal. Geen romance, thriller of fantasy, maar een gedichtenbundel vol zachte, liefdevolle woorden over zwangerschap, geboorte en moederschap.

Nu ben ik zelf geen moeder en ook niet zwanger, maar wel een trotse tante van vier nichtjes en neefjes. Inmiddels kan ik me hier dus zeker iets bij voorstellen en juist daarom was ik zo benieuwd naar deze themabundel!

Ik las de gedichten met mijn nichtjes en neefjes in gedachten. De onvoorwaardelijke liefde, hoe snel de tijd voorbij vliegt, het altijd klaar willen staan. In veel woorden herkende ik ook mijn broers en zussen, en dat maakte het voor mij wel extra bijzonder.

Wat ik heel mooi vind, is de ruimte die het boek je geeft. Letterlijk en figuurlijk. Pagina’s met lege regels, waar je je eigen gedachten, gevoelens of herinneringen kwijt kunt. Of juist een lief berichtje aan jezelf, of aan iemand anders. Net waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

De gedichten wisselen mooi af: kort en langer, rijmend en niet-rijmend, grappig en ontroerend. Ik heb tabs geplaatst bij mijn favoriete gedichten, maar dat zijn er behoorlijk wat haha.

Deze bundel voelde voor mij oprecht als een warme knuffel, vol zachte, liefdevolle woorden die het moederschap prachtig omschrijven.

Wat mij betreft is dit een prachtig cadeau voor jezelf, voor iemand die zwanger is, of iemand die al moeder is. Ik ga dit boekje dan ook zeker delen met mijn zus en schoonzussen. Ik ben benieuwd welke gedichten bij hen favoriet worden!

"nooit eerder zo gevoeld
wat met onvoorwaardelijk
wordt bedoeld"

Dankjewel Laura, voor het op papier zetten van zo’n kwetsbaar en mooi thema, en voor de ontroerende woorden.

Dankjewel Uitgeverij Palmslag voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van readwithjanine