Ontroerend en realistisch
Tijd droogt alle tranen speelt zich af in Limburg, waar we de levens volgen van Roxanne en Marijn. Roxanne is moeder van 2 kinderen en heeft het na haar scheiding niet altijd makkelijk. Marijn heeft ook twee kinderen, maar zijn thuissituatie met zijn onstabiele vrouw is allesbehalve prettig.
De twee kennen elkaar via de brasserie waar Roxanne werkt en waarvan Marijn mede-eigenaar is. Omdat Roxanne regelmatig te laat komt, botst het vaak tussen hen en kunnen ze elkaar eigenlijk totaal niet uitstaan. Maar wanneer ze elkaar buiten werktijd een paar keer onverwachts tegen het lijf lopen, verandert er iets. Hun band groeit langzaam, ze leren elkaar echt kennen, en tot hun eigen verbazing blijken ze elkaar toch leuker te vinden dan gedacht... :)
Ah wat was dit weer een mooi verhaal van Emma Anna! Dankzij de fijne en toegankelijke schrijfstijl vloog ik echt weer door het boek heen. Het voelde allemaal heel realistisch aan en ik kon me makkelijk in de personages verplaatsen.
Naast de romance en de (pittige) spicy scenes spelen er ook serieuze en emotionele thema’s mee. Dat maakt dit boek veel meer dan een luchtige romance. Het is mooi, meeslepend en geloofwaardig.
Als liefhebber van slow-burn romances zat ik hier ook wel goed. Je voelt al vrij snel waar het heen gaat, maar toch wordt het niet saai. Bovendien zitten er veel fijne tropes in: enemies to lovers, boss x employee, grumpy x sunshine én een age gap. Die age gap is trouwens goed uitgewerkt; subtiel, geloofwaardig maar niet overdreven.
Ook de gezinssituaties van Roxanne en Marijn zijn ontroerend. Het respect en de voorzichtigheid waarmee iedereen aan elkaar moet wennen, bijvoorbeeld in de omgang met Marijns dochters, maken het verhaal extra sterk. Het wordt niet in één klap ‘koek en ei’, wat ik dus juist mooi en realistisch vond.
Al met al dus een prachtige, boeiende verhaal dat heerlijk wegleest, maar toch een stuk serieuzer en emotioneler aanvoelt dan een standaard romance. Een aanrader! :)