Meeslepend, realistisch en emotioneel
Wauw, wat was dit weer een prachtige roman! Een paar maanden geleden las ik deel 1, en dankzij Uitgeverij De Fontein mocht ik nu ook het vervolg lezen. Ik ben weer ontzettend onder de indruk!
Het is geen boek dat je “even tussendoor” leest. Het is een meeslepende roman vol belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals vrouwenrechten, apartheid, epidemieën en oorlog.
In dit deel volgen we opnieuw Donella en Ailis, en ook Emily komt kort aan bod. Ik vond het heel mooi om hun levens weer te volgen. Deze verhaallijnen gaven me meteen weer het meelevende gevoel dat ik ook bij deel 1 had!
De grootste rol is echter weggelegd voor een nieuw personage: Mary Ann, de dochter van de overleden Hailey Hard. Haar leven is allesbehalve gemakkelijk. Afgestaan aan een weeshuis, ondergebracht bij een slecht gastgezin en vervolgens meegesleept door haar kille grootmoeder naar Schotland. En dan moet de oorlog nog beginnen..
Juist door al die tegenslagen bewonder ik haar ontwikkeling des te meer. Ze groeit uit tot een sterke, onafhankelijke vrouw die zich inzet voor anderen. Wanneer ze naar Frankrijk vertrekt om tijdens de 1e Wereldoorlog als verpleegkundige te werken, raakt haar leven steeds meer verweven met dat van andere familieleden, wat ik erg bijzonder vond.
Sarah Lark schrijft beeldend en meeslepend. Haar schrijfstijl neemt je mee naar verschillende tijden en plaatsen, van NY en Chicago tot Zuid-Afrika en Frankrijk. Het boek is opgedeeld in verschillende delen, waarin telkens een andere periode en locatie centraal staan. Dat zorgt voor een fijne afwisseling en een helder overzicht.
Een droom achterna is een verhaal vol hoop en doorzettingsvermogen. Hoe zwaar het leven soms ook is, en hoe sterk de maatschappij je probeert tegen te houden, als je een droom hebt, moet je die volgen!
Kortom: een prachtige roman die een mooie balans biedt tussen feiten en fictie. Meeslepend, realistisch en emotioneel.
Bedankt, Uitgeverij De Fontein, voor het recensie-exemplaar! Ik kijk nu al uit naar deel 3!