Ontroerend en sterk geschreven
"Er is nog geen verandering, in positieve of negatieve zin. Dus dat is goed nieuws. Of niet. Dat ligt eraan hoe je in het leven staat."
Mijn eerste boek van 2026, en meteen een binnenkomer. Een boek geschreven met een lach en een traan. Een verhaal over vriendschap, familie en onvoorwaardelijke liefde. Over hoop, herstel, dieptepunten en geloof. En vooral: positiviteit.
Door de herkenbare situaties was het lezen wel confronterend en moest ik met tranen in m'n ogen het boek soms even wegleggen.
Met bewondering en respect heb ik dit indrukwekkende verhaal gelezen. Over Viggo’s herstel. Over de liefde en steun van familie, vrienden en collega’s. En over wat positiviteit kan betekenen, zelfs in de zwaarste tijden.
Het boek leest als een trein. De hoofdstukken zijn lekker kort, iets waar ik persoonlijk erg van hou. Het verhaal wisselt tussen twee perspectieven: dat van Viggo en dat van Peter. Die afwisseling versterkt elkaar enorm.
Naast de emotionele momenten is er ook ruimte voor humor, iets wat natuurlijk past bij Peter en Viggo. Ik moest vooral lachen om Peters opmerkingen die soms aan Viggo’s teksten zijn toegevoegd. Juist die humor zorgt ervoor dat het zware onderwerp niet nóg zwaarder wordt.
Al met al is dit boek een absolute aanrader. Voor iedereen die zelf iets soortgelijks heeft meegemaakt, of iemand in zijn of haar omgeving kent die hiermee te maken kreeg. Maar ook voor wie Peter en/of Viggo ‘kent’, of simpelweg op zoek is naar een bewonderingswaardig verhaal.