Mist een beetje diepgang, maar een heerlijk boek om te lezen!
3.5 sterrren!
Heerlijk om weer eens in een historische roman te duiken! Het verhaal speelt zich af tussen 1877 en 1933. We volgen Claire, die op haar veertiende plotseling het huishouden moet runnen wanneer haar moeder overlijdt. Er komt een zware verantwoordelijkheid op haar schouders te liggen en er is nauwelijks nog ruimte voor haar eigen dromen.
De schrijfstijl vond ik heel fijn en toegankelijk om te lezen. Ik leefde echt mee met Claire en de gebeurtenissen in haar leven. Ook de sfeer kwam sterk naar voren: de man-vrouwverhoudingen, de familie en de prachtige jurken werden levendig beschreven.
Het tempo vond ik daarentegen minder goed uitgewerkt. Sommige hoofdstukken en onderwerpen waren onnodig lang en gedetailleerd, terwijl andere grote thema’s juist snel en vluchtig voorbij kwamen. Dat was voor mij wel een minpunt.
De projecten van meneer Eiffel waren ontzettend interessant om te volgen, en daar had ik eigenlijk nog wel meer over willen lezen. Daarnaast vind ik het erg tof dat het verhaal is gebaseerd op waargebeurde personen en gebeurtenissen. Aan het einde legt de auteur duidelijk uit wat historisch klopt en wat fictie is. Dat vond ik knap gedaan: informatief, maar niet saai.
Al met al ontbrak voor mij de benodigde diepgang, maar ik heb me prima vermaakt met dit boek!
Dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!
Dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!