Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Vanaf pagina één verkocht!

readwithjanine 25 februari 2026
Dit was het eerste boek dat we lazen voor de World of Romance boekenlounge en jeetje, wat een start! Ik heb zo ontzettend genoten van dit verhaal.

De combinatie van romance, spanning, een beetje mysterie en de sportelementen klopt wat mij betreft helemaal. Alles valt mooi op zijn plek. Ook het concept rondom de documentaire vond ik erg origineel en goed uitgewerkt.

Verwacht overigens geen luchtige romance, want er zit duidelijk een diepere en emotionele laag in. Dat is precies waar ik van hou, dus voor mij was dit perfect.

De schrijfstijl is heerlijk vlot. Ik vloog echt door het boek heen, mede dankzij de korte hoofdstukken. Het verhaal wordt verteld vanuit drie POV’s: Mette, Björn in het heden en Björn in het verleden. Die afwisseling vond ik erg sterk. Op Gillians Instagram las ik dat ze het verhaal eerst alleen vanuit Mettes perspectief schreef, maar ik ben zó blij dat Björn uiteindelijk is toegevoegd. Zonder zijn POV zou het boek niet compleet zijn.

In het verleden is er iets gebeurd met Mettes broer en Björns beste vriend, Kees. Wat er precies is voorgevallen blijft lange tijd onduidelijk, maar stukje bij beetje krijg je meer informatie. Precies op het moment dat ik dacht: oké, nu wordt het wel tijd, kwam de waarheid ook naar boven. Gillian weet je aandacht dus goed vast te houden.

Op meerdere momenten las ik met tranen in mijn ogen. Er zitten echt prachtige, ontroerende scènes in dit boek. En oja, die one bed trope! Heeerlijk.

Dit was mijn eerste boek van Gillian, maar zeker niet mijn laatste. Ik ben helemaal overtuigd. Welk boek van haar raden jullie mij aan om hierna te lezen?

Game, Set, Perfecte Match verschijnt op 18 maart en is wat mij betreft een absolute aanrader!

Nogmaals dank aan Harper Collins, World of Romance en Gillian King voor dit vooruitleesexemplaar! Ik heb ervan genoten.

Meer recensies van readwithjanine

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.