Lezersrecensie
Het restaurant van de herinneringen
#recensie
Ik las onlangs dit ‘fijn’ boekje. Fijn heeft hier naar mijn gevoel alvast de dubbele betekenis als dun en subtiel.
De auteur van het boek is Yuta Takahashi, geboren in 1972 in de prefectuur Chiba waar het verhaal zich trouwens ook afspeelt. In de badplaats Chiba - gelijknamig als de prefectuur - gelegen in de baai van Tokio en op slechts 34 km ten zuidoosten van de hoofdstad Tokio zelf is het heel rustgevend, hoor je het lawaai van de branding en krijsen de meeuwen er als katten. Langs een wit schelpenpad kom je terecht bij een knus restaurantje met een uitzonderlijk uithangbord en waar de jonge chef-kok Kai je er in de voormiddag ontvangt en hij je voorstelt aan zijn huiskat Chibi.
Hij schotelt er kagezen voor, dit zijn traditionele gerechten die hij bereidt ter nagedachtenis van een dierbare overledene. Voedsel brengt nu eenmaal troost bij verdriet.
De auteur vertelt verschillende verhalen die mooi samenkomen als één sereen geheel en geeft ons de ingrediënten en bereiding van de kagezen mee. Ik ben niet van plan de gerechten te bereiden maar vind het een mooie toevoeging.
In ‘Het restaurant van de herinneringen’ lezen we wat Kotoko en Taiji zijn overkomen en beleven we hun magische reis die start bij het serveren van hun kagezen en het opkomen van de mist. Wat staat hen nog meer te wachten en wie is Kai eigenlijk? Daar is Kotoko vooral nieuwsgierig naar …
‘Het restaurant van de herinneringen ‘ is het 2de boek dat ik lees geschreven in het genre healing fiction. Dit zijn herkenbare en hartverwarmende verhalen wereldwijd die de lezers troost, hoop en energie geven. Ik kan het enkel en alleen maar aanbevelen als je even zelf je pauzeknop wil inlassen …
Dit boek leert ons alvast de verschillende processen van rouw- en verliesverwerking en geeft aan dat het ok is om dit volledige proces op je eigen tempo te doorlopen. Het doet je ook even stilstaan hoe jij in het leven staat en wat je ervan maakt.
Ter info : Chiba : Japans: 千葉市,Chiba-shi
Ik las onlangs dit ‘fijn’ boekje. Fijn heeft hier naar mijn gevoel alvast de dubbele betekenis als dun en subtiel.
De auteur van het boek is Yuta Takahashi, geboren in 1972 in de prefectuur Chiba waar het verhaal zich trouwens ook afspeelt. In de badplaats Chiba - gelijknamig als de prefectuur - gelegen in de baai van Tokio en op slechts 34 km ten zuidoosten van de hoofdstad Tokio zelf is het heel rustgevend, hoor je het lawaai van de branding en krijsen de meeuwen er als katten. Langs een wit schelpenpad kom je terecht bij een knus restaurantje met een uitzonderlijk uithangbord en waar de jonge chef-kok Kai je er in de voormiddag ontvangt en hij je voorstelt aan zijn huiskat Chibi.
Hij schotelt er kagezen voor, dit zijn traditionele gerechten die hij bereidt ter nagedachtenis van een dierbare overledene. Voedsel brengt nu eenmaal troost bij verdriet.
De auteur vertelt verschillende verhalen die mooi samenkomen als één sereen geheel en geeft ons de ingrediënten en bereiding van de kagezen mee. Ik ben niet van plan de gerechten te bereiden maar vind het een mooie toevoeging.
In ‘Het restaurant van de herinneringen’ lezen we wat Kotoko en Taiji zijn overkomen en beleven we hun magische reis die start bij het serveren van hun kagezen en het opkomen van de mist. Wat staat hen nog meer te wachten en wie is Kai eigenlijk? Daar is Kotoko vooral nieuwsgierig naar …
‘Het restaurant van de herinneringen ‘ is het 2de boek dat ik lees geschreven in het genre healing fiction. Dit zijn herkenbare en hartverwarmende verhalen wereldwijd die de lezers troost, hoop en energie geven. Ik kan het enkel en alleen maar aanbevelen als je even zelf je pauzeknop wil inlassen …
Dit boek leert ons alvast de verschillende processen van rouw- en verliesverwerking en geeft aan dat het ok is om dit volledige proces op je eigen tempo te doorlopen. Het doet je ook even stilstaan hoe jij in het leven staat en wat je ervan maakt.
Ter info : Chiba : Japans: 千葉市,Chiba-shi
4
Reageer op deze recensie