Advertentie

Superjuffie is terug! Superjuffie in Australië is alweer het negende deel uit de Superjuffie-serie van Janneke Schotveld.

In het vorige deel was juf Josje al aan het sparen voor de reis naar Australië en nu is het dan eindelijk zover, Hakim en juf Josje gaan down under. Ze gaan eerst een week in de koalaopvang werken en daarna willen ze genieten van hun huwelijksreis. Maar met de vele bosbranden en een onbetaalbare zalf voor de brandwonden van de koala's, zit genieten van zon, zee en strand er dan wel in?
Juf Josje neemt de kinderen uit haar klas altijd graag mee op avontuur. Waar ze ook naartoe reist, het lukt Toby, Mila, Mimoen en Bo altijd om erbij te zijn. Deze keer kunnen de kinderen echt niet mee. Maar misschien zijn ze er toch stiekem een klein beetje bij ;).

In de boeken over Superjuffie zit altijd een maatschappelijk probleem. In eerdere delen ging het bijvoorbeeld over de plastic soep of over dieren in het circus. In dit deel staan de bosbranden in Australië centraal. En dan gaat het met name over de vele dieren die hierdoor gewond raken of zelfs overlijden. Een heftig thema, maar in dit boek wordt het op een realistische en kindvriendelijke manier beschreven.

De schrijfstijl van Janneke Schotveld is prettig om te lezen. Het boek zit vol avonturen en leest daardoor erg vlot. De veelal paginagrote zwart-wit illustraties van Annet Schaap passen goed bij het verhaal.

Een leuke toevoeging aan dit boek is het cadeau wat juf Josje voor haar reis meekrijgt van de kinderen. Het is een boek met daarin allerlei informatie over de dieren in Australië. Er zijn ook pagina's van dit gemaakte boek toegevoegd aan het verhaal. Zo is het niet alleen een avontuurlijk verhaal om te lezen, maar steek je er ook nog heel wat van op.

Een absolute aanrader voor avonturiers en dierenliefhebbers vanaf 7 jaar.

Reacties op: Superjuffie in Australië

12
Superjuffie in Australië - Janneke Schotveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners