Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wandel je mee of toch maar niet ?

RenskeMB 25 mei 2023
Bruno is een Spaanse hulpverlener bij een crisisdienst en wordt vaak ingeschakeld vanwege zijn expertise met pelgrims die de Camino lopen en die in psychische nood zijn.
Dit keer wordt Bruno ingeschakeld door de Spaanse politie voor gesprekken met Johan een Nederlandse pelgrim,die al jaren ronddoolt op de routes van de Camino en zich uitgeeft als medium en nu vast zit voor moord op een priester.
Maar ja heeft Johan de moord gepleegd ?
Is hij te vertrouwen ?
Het boek geeft een prachtig beeld over een charismatische man (Johan) die we allemaal op ons (levens)pad zouden tegen kunnen komen en Bruno een zeer invoelende hulpverlener die veel mee heeft gemaakt in zijn leven.
Zoveel dat ook hij onder invloed van Johan een stuk van de Camino gaat lopen.
Er is veel onderhuidse spanning in het boek , wat is er gebeurd in het leven van Bruno en wie is de spirituele Johan.
Mede door de sfeerbeschrijvingen van de Spaanse omgeving en het neerzetten van de karakters van Bruno en Johan heeft Wim Bax een boek geschreven dat je in één ruk uit wilt lezen.
Het einde is spannend en verrassend.
Voor mij mag Wim Bax een vervolg schrijven !

Reageer op deze recensie

Meer recensies van RenskeMB

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.