Los dit op : Hjort Rosenfeldt

RenskeMB 04 juni 2024
Daar is hij dan : deel acht van de Bergman kronieken.
Met opnieuw Sebastian Bergman in de hoofdrol.
Als er een vrouw vermoord wordt gevonden lijkt alles er op te wijzen dat dit weer met Sebastiaan Bergman te maken heeft. Zeker omdat erbij staat : Los dit op Sebastian Bergman.
En het blijft niet bij 1 moord.
De puzzel is moeilijk voor Vanja en haar team. Het team dat het ook nog steeds moeilijk heeft met het gebeuren rondom Billy en daar ook nog steeds op afgerekend wordt.
Wie haat Sebastian Bergman zo dat deze moorden plaatsvinden. Heeft hij ergens schuld aan ?
Er komen oude bekenden terug in dit boek en voor wat betreft Sebastian komt er wel heel veel op het persoonlijk vlak op zijn bordje.
Hij is ook zoekende naar zijn eigen “ik” , hij wil veranderen. Maar lukt dat ook ?
Er zijn schuldgevoelens ten opzichte van zijn naasten maar toch blijft hij dat egoïstische trekje houden wat je als lezer ook intrigeert.
Het boek zou de laatste zijn in de Bergman reeks. Weet eigenlijk niet van wie dit afkomstig is. En hoewel het een mooi afscheid zou kunnen zijn heeft het einde nog veel losse draadjes dus waarom niet nog een deel ?
Daarom een oproep aan deze twee geweldige schrijvers :
Los dit op : Hjort Rosenfeldt !!

Meer recensies van RenskeMB