Anders ?

RenskeMB 24 augustus 2025
Voeg Afdeling Q , Lisbeth Salander ( zonder journalist maar nu met auteur ), de vader van Konrad uit de boekenvan Indridason en je hebt de serie van Anders de La Motte
De Bergkoning kon ik bijna niet wegleggen maar met De Man van glas had ik moeite.
Alhoewel de karakters beter weer werden gegeven vond ik het verhaal soms wat ongeloofwaardig.
Er zijn 2 verhaallijnen , 1 over de vader van Leo en 1 over Martin Hill die uitgenodigd wordt om een boek te schrijven over een bedrijf.
Heeft de vader van Leo echt een moord gepleegd en kan Hill het mysterie van het bovennatuurlijke ontrafelen ?
Beide verhaallijnen komen uiteindelijk samen.
De omgeving is soms wel erg uitgebreid beschreven en verder zijn er flashbacks uit de jeugd van Leo Asker en Martin Hill.
De twist op het einde is mooi uitgewerkt maar dit laat wel het denken aan het einde van de Bergkoning.
Ik hoop oprecht dat bij de volgende boeken uit de serie niet elke keer teruggegrepen wordt op de vader van Leo en dat Martin niet elke keer gered hoeft te worden.
De hoofdpersonen zijn te interessant om elke keer in grotten en gangen te laten rond dolen.
Maar dat Anders de la Motte kan schrijven staat buiten kijf !

Meer recensies van RenskeMB