Een vrolijk prentenboek met een mooie boodschap
"Ons huis is een thuis"
Lara verveelt zich en kijkt rond in haar huis. Ze vindt haar huis maar saai, maar daar is haar oma het niet helemaal mee eens. Want wie oog heeft voor details, ziet bijvoorbeeld de stiekeme krassen in de vloer, de groeistrepen op de muur of het tikken van de boom die opa plantte toen Lara geboren werd. Allemaal kleine dingen die dit huis juist speciaal maken. Lara leert: in oude huizen zitten heel wat bijzondere herinneringen!
Ik ben echt fan van de illustraties in dit boek! De kleuren maken me meteen vrolijk en alle pagina's staan vol met kleine details die je uitnodigen om langer te blijven kijken. Het thema van het verhaal zorgt voor een fijn haakje om een gesprek in de klas te voeren want wat maakt een huis nou een thuis? Terloops maken we ook kennis met de familie van Lara. De schutbladeren laten heel visueel de stamboom zien. Meteen ook een leuke opdracht voor in de klas!
Dit prentenboek is wat mij betreft een mooie aanvulling voor in de boekenkast!
#Lezen #groeien #openbloeien
Dit prentenboek is wat mij betreft een mooie aanvulling voor in de boekenkast!
#Lezen #groeien #openbloeien