Ravi en de kleine panter

Rigoberta 24 oktober 2025
Dat Ravi een echte dierenvriend is, ontdekten we al in het eerste prentenboek van Isabelle D'hont. In haar tweede verhaal staat de panter centraal, al ziet de oplettende lezer de rode panda uit deel 1 hier en daar opduiken.

Als Ravi een panterknuffel uit de klas mag meenemen, kan hij niet wachten om een echte panter in de dierentuin te zien. Tante Dina belooft haar neefje mee te nemen maar daar moet hij wel even geduld voor hebben.

Dat wachten lastig kan zijn, is een herkenbaar thema voor veel kinderen. Leuk om te zien dat Ravi bijvoorbeeld een aftelkalender krijgt, kinderen zullen vast meer voorbeelden kunnen noemen om het wachten makkelijker te maken. Ook nodigt het verhaal uit om beweegspelletjes te doen in de klas. Kan jij net zo stilletjes sluipen als een panter?

Net zoals in deel 1 staan hier ook achterin verschillende weetjes over de panter en krijgen kinderen de mogelijkheid om vragen over zichzelf te beantwoorden. Ik had graag in het verhaal zelf iets meer over de panter willen leren. Dat lees je natuurlijk in de weetjes achterin maar dan moet je dat als leerkracht (of ouder) dus ook wel meenemen bij het voorlezen. In dit deel staat het thema van ongeduldig zijn iets meer centraal en dat wordt verder goed uitgewerkt met het bezoek aan de panter als voorbeeld.

Bedankt Isabelle en uitgeverij Clavis voor het mogen lezen van dit leuke prentenboek!

Meer recensies van Rigoberta