Ambitieuze koning!

Rudy BLOM 21 juni 2025
De boeken van Dan Jones zijn stuk voor stuk leerrijk, begeesterend, vlot leesbaar en alles omvattend. Hij wisselt zijn fictieboeken af met non-fictie maar historisch passen ze altijd perfect in het plaatje. In zijn boek Henry V geeft hij ons een inkijk hoe zijn vader Henry IV de troon van zijn neef Richard II wist te ontfutselen hoewel ze beiden sinds hun jeugd met elkaar opgroeiden. Henry V was bestemd om later troonopvolger en koning te worden. Maar de vader twijfelde nog tot op het laatst in zijn leven. Henry V kon Frankrijk niet vergeten en wilde ook deze pluim op zijn hoed steken. Macht, ambitie, zegedrang en veel lef zouden hem keer op keer doen terugkeren naar dit land. Zijn zoon en opvolger zou hij nooit zien. Zijn bewind duurde slechts negen jaar wanneer hij door dysenterie wordt geveld. Dan Jones lezen is altijd kennis opdoen en de tijdsgeest meemaken op een manier alsof je er zelf aan deelneemt.

Meer recensies van Rudy BLOM