Hersenspinsels van het verleden.

Rudy BLOM 11 mei 2025
We hebben zeven jaar moeten wachten op nieuw werk van de auteur, maar zijn nieuwe worp is schitterend. Een cardioloog met een op het eerste zicht fijn huwelijk, verzwijgt tegen zijn huidige partner met wie hij al dertig jaar samenleeft dat hij een afspraak heeft met zijn vorige relatie in Napels. In een ragfijn psychologisch proces doet de auteur op een verbluffende manier de gedachtengang van de cardioloog uit de doeken. Een man die zich totaal verliest in hersenspinsels en bandeloos gedrag tijdens deze buitenlandse trip en gans zijn hebben en houden ernstig op de proef stelt. Je leeft als lezer mee met de hoofdfiguur die voortdurend buiten de lijntjes kleurt en zijn geloofwaardigheid stilaan verliest. Hij stelt zijn dochter Claudia uit zijn eerste relatie voor een verschrikkelijke keuze. De spanning in het boek wordt opgebouwd naar het einde toe, hoe gaat dit aflopen. Schitterend werk!

Meer recensies van Rudy BLOM