Een boek uit een interessante periode over liefde & wraak

SabineS SabineS
14 mrt 2022

Saskia de vrouw van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn is ziek. Omdat ze hierdoor ook niet meer goed voor hun zoontje Titus kan zorgen zoekt de familie een huishoudster/kindermeisje. Geertje Dircx uit Edam zoekt werk. Ze was pas getrouwd toen haar man omkwam bij een scheepsramp. Zij gaat zorgen voor zoontje Titus én voor de zieke Saskia.

Wanneer Saskia komt te overlijden krijgen Geertje en Rembrandt na een tijd een relatie. Rembrandt schenkt Geertje een aantal sieraden uit de nalatenschap van Saskia. Ze zijn samen heel gelukkig. Tót Rembrandt gevoelens krijgt voor de nieuwe huishoudster. Hij verbreekt de relatie met Geertje en wil de geschonken sieraden terug. Deze behoren aan zijn zoon Titus.
Maar wat moet Geertje doen? Ze heeft nauwelijks inkomsten en wel deze waardevolle sieraden. Ze moet toch rondkomen. Hierdoor komt ze tot een besluit wat de verhouding tussen haar en Rembrandt zó op scherp zet dat Geertje moet boeten. Zwaar boeten.

Een prachtig boek over een bijzondere periode uit onze geschiedenis èn over liefde & wraak.

Meer recensies van SabineS