Geheimen
Leo Stanhope woont en werkt als assistent-lijkschouwer in Londen. Op een dag stort zijn wereld in. Het lijk van zijn vriendin Maria ligt op de onderzoekstafel. Hij gaat zelf op speurtocht naar de moordenaar, want hij wou eigenlijk met Maria trouwen. Heel weinig mensen weten dat hij geen man is, maar een vrouw. In de periode van het verhaal, Londen 1880, is transgender zijn een taboe en het wordt zelfs beschouwd als een misdaad. Leo staat dus voor een moeilijke opdracht. Hij gaat op zoek naar de waarheid, maar zijn geheim mag niet ontdekt worden.
Ik voelde me betrokken bij het leven van Leo, je kon zijn pijn, angst,… voelen. Hij worstelt zo met zichzelf en de buitenwereld. De opbouw van het verhaal is heel traag maar het geeft wel een mooi beeld van de situatie. Het mocht gerust wat spannender zijn vanaf het begin, maar toch ben ik eigenlijk benieuwd naar het volgende boek met Leo in de hoofdrol. Het plot is opgebouwd uit tal van verrassingen. De personages zijn complex want iedereen heeft zijn geheimen.