Chocolade verrassing
Dit boek uit 2022 van Jeroen Windmeijer staat vol met verrassingen. Het begint al met een voorwoord van Job Cohen, die het belang benadrukt van integratie bedrijven zoals het Leidse DZB dat toen 50 jaar bestond.
En vooral een waarschuwing voor hoofdstuk 38 en de Epiloog. Ga die niet stiekem tussendoor lezen!!!
In veel boeken van Jeroen komt op een of andere manier het Christendom aan de orde. Hier blijven we alleen even stilstaan bij de zeven Werken van Barmhartigheid. Maar Jezus had volgens het Evangelie van Matteüs slechts zes genoemd.
Voor mij was het een verrassing dat de Leidse politie beschikt over het Integrale Bevragingssysteem. Daarmee kunnen 20 systemen worden bevraagd.
Maar het belangrijkste van dit jubileum boek is natuurlijk het onderzoek van de inspecteurs Rijsbergen en Van de Kooij naar de drie moorden die een duidelijke relatie hebben met de chocolade van de 25-jarige DZB. En de resultaten daarvan ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik heb dit boek in relatief korte tijd met interesse uitgelezen. En geef hiervoor terecht vijf sterren.