Reyevaar Trilogie
Hoe kun je van een allegorisch verhaal uit de Bijbel een spannende thriller maken? Nou Jeroen Windmeijer is daarin een meester. In zijn boek Openbaring introduceert hij zijn hoofdpersoon Simon Reyevaar. Dit is deel 1 van de zogenaamde Reyevaar Trilogie. Het laatste deel 3 Apotheose is inmiddels ook al afgerond. Maar je kunt ook wel starten met het tweede deel Revolutie. Met de Openbaring krijg je eigenlijk drie boeken voor de prijs van 1 exemplaar.
Professor Simon Reyevaar van de Rijks Universiteit Leiden (RUL) met als specialisme Religieuze Symboliek gaat op zoek naar de oorsprong van het Christendom. Een spannende zoektocht met diverse invalshoeken.
Het tweede verhaal laat ons de spectaculaire zoektocht van Nova Le Temps naar een voor haar ongrijpbare leider van een christelijke sekte met de vertaalde naam De Bruid.
En dan vergeten we nog even een onchristelijke Bulgaar met zeer slechte bedoelingen.
We reizen in het kielzog van deze 3 personen bijna geheel Europa af. Met als uitstapjes Turkije, het Midden Oosten en heel vaak Israƫl met de hoofdstad Jeruzalem. Of moet ik misschien zeggen Babylon? Kijk daarvoor je zakbijbeltje maar even op na. Dat doet Simon namelijk ook regelmatig om zijn bijbelkennis te vergroten en te controleren.
Uiteindelijk komen deze drie verhaallijnen bij elkaar in een onvoorziene epiloog. Daarvoor moet je dit boek maar kopen of lenen bij de bieb. Want dat ga ik hier niet verklappen.