Enorm spannend en intrigerend
Rating: 4/5
Spanning: 4/5
Gruwelijk: 1//5
De spanning in Jij bent het licht wordt goed opgebouwd. Mensen doen geheimzinnig en kappen bijvoorbeeld gesprekken af zodra Mia het heeft over iets wat met het jongensinternaat te maken heeft. Hierdoor wilde ik nog liever weten wat zich daar precies heeft afgespeeld en wat er allemaal aan de hand is. Gelukkig vertrouwt Mia het niet en gaat ze steeds verder om alle antwoorden op tafel te krijgen. Door de mysterieuze briefjes die ze ontvangt wordt ze enkel meer vastberaden.
De hoofdstukken vanuit Max vond ik super intrigerend. Vanuit de ogen van zijn zus is hij een probleemkind. In deze hoofdstukken lees je hoe hij alles heeft beleefd. Zijn fascinatie voor slangen komt bijvoorbeeld vaak terug. Ook krijg je steeds een kijkje in wat voor gruwelijke dingen op dat internaat hebben afgespeeld. Hierdoor kreeg ik toch wel wat sympathie voor hem, maar wilde ik vooral ook doorlezen om nog meer te weten te komen.
En heel eerlijk? Ik vond het GEWELDIG dat deze thriller zich op Tasmanië afspeelt. Met mijn grote voorliefde voor Australië, het land en de cultuur zag ik de omgeving waar Jo woont helemaal voor me. Ik vind Jij bent het licht van Marion Pauw een enorme aanrader om te lezen als je graag spannende en mysterieuze boeken leest.
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.