Naast heerlijke feelgood schrijft Saskia M.N. Oudshoorn ook spannende thrillers. ‘Los geslagen’ is haar nieuwste boek.

Annemie en haar echtgenoot Frederik zijn pas verhuisd naar een nieuw complex met vier villa’s. Tijdens een kennismakingsfeestje stelt één van de bewoners voor om samen een weekje naar Ibiza te gaan, naar een buitenverblijf. Tijdens deze gezamenlijke vakantie vallen er toch kleine irritaties tussen de buren op. Vooral het machogedrag van twee van de mannen en de drank die rijkelijk vloeit, zorgen ervoor dat bepaalde situaties volledig uit de hand lopen. Maar er gebeuren ook mooie dingen, die beter ook geheim blijven. De échte problemen beginnen pas na deze zwoele vakantie. Het blijkt dat bijna iedereen wel de schone schijn probeert op te houden, achter de gesloten deuren is niets wat het lijkt.

‘Los geslagen’ draait voornamelijk rond Annemie. Maar ook haar inwonende vader, die hulpbehoevend is, krijgt een belangrijke rol in dit verhaal. Niet voor lang… want tijdens de proloog sterft hij al. Wie is er verantwoordelijk voor zijn dood? En wat komt Annemie te weten als ze het dagboek van haar moeder leest?

Vooraan in het boek staat een mooi overzicht, zo weet de lezer meteen wie er waar woont en wat voor beroep de bewoners uitoefenen, best handig. Maar doordat de personages zeer goed getypeerd zijn, ontstaat er eigenlijk geen verwarring. De sterke proloog, waarin vader Gijs sterft, wekt meteen nieuwsgierigheid op. Aanvankelijk blijft het verhaal een beetje vaag en raadselachtig. Wat speelt er binnen de verschillende families? Door de spanning en geheimzinnigheid wordt het geheel goed opgebouwd. Het boek bevat een paar zeer heftige scènes, waarin geweld niet wordt geschuwd. Dit staat in groot contrast met de passages waarin het feelgoodgehalte dan weer sterk aanwezig is. ‘Los geslagen’ is overwegend indrukwekkend, maar er zitten ook een paar minder boeiende hoofdstukken in het boek.
Saskia M.N. Oudshoorn snijdt mooie thema’s aan in deze psychologische thriller. Fouten inzien, vergeving, familie en vriendschap… het komt allemaal mooi aan bod, vaak door de mooie quotes die in het verhaal zijn verwerkt.

Graag gelezen!
Reacties op: Spanning en feelgood!

39
Los geslagen - Saskia M.N. Oudshoorn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken