Hoe ben je cyberveilig in het digitale tijdperk? In deze tijd zijn er veel nieuwe mogelijkheden; we gebruiken bijna allemaal een smartphone, doen aan internetbankieren, kopen wel eens wat op Marktplaats en hebben één of meer slimme apparaten in huis.
Toch liggen de gevaren om slachtoffer te worden van een hack, phishingactie of ransomware in een klein hoekje. De sleutel tot digitale veiligheid heb je zelf in de hand. Verlaan geeft hiervoor herhaaldelijk handige tips. Bovendien zet hij nauwkeurig uiteen hoe een aanval van bijvoorbeeld ransomware verloopt. Dit is een aanval waardoor je apparaat gegijzeld wordt, niet te gebruiken is en je losgeld moet betalen om weer toegang te krijgen.

De gevaren van het darkweb komen uitvoerig aan de orde. Voor velen is dit onbekend terrein, de donkere kant van het internet en dat kun je misschien maar beter zo houden.
Je leert alles over hoe je een phishingbericht kunt herkennen en wat je daarna wel en niet moet doen. Je schrikt hoe makkelijk het is voor hackers om mee te gluren met je webcam.
Datalekken worden duidelijk uitgelegd.
Verlaan benadrukt herhaaldelijk het gebruik van goede wachtwoorden, raadt het af onbekende bijlages te openen of zomaar op een link te klikken die betrouwbaar oogt.

Door het boek krijg je een ontluisterend beeld van de hoeveelheid cybercrimimaliteit die er is en de geraffineerdheid waarmee deze criminelen te werk gaan. Soms bendes uit Oost-Europa, soms tieners op een zolderkamer. Verlaan geeft in het boek voortdurend praktijkvoorbeelden, waarvoor hij veel diepgaand onderzoek verrichtte en zelfs wel eens een ethische grens passeerde om een misstand aan te tonen.
Het boek is een wake-upcall en geeft je gereedschap om veilig te digitale wereld te kunnen blijven betreden. Het maakt je waakzamer en dat is broodnodig in het digitale tijdperk.

Reacties op: (on)veilig in het digitale tijdperk

118
Ik weet je wachtwoord - Daniël Verlaan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken