Advertentie

Achterflap:
New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan,
en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen
kunnen overzien.

Recensie:
Lang wachten word beloond, Dit prachtige boek viel op de mat! En zeg nou zelf? Voor het uiterlijk verdiend hij al een 10. Wat een prachtig boek met geweldige, velle kleuren.
Ik heb nog nooit iets gelezen van Elizabeth Gilbert, maar na dit boek ben ik het zeker van plan!
Het is een prachtig verhaal, met een vlotte schrijfstijl. Geen lange zinnen en moeilijke woorden, hierdoor leest het heerlijk vlot weg. Het is wel een boek dat je even moet doorlezen. persoonlijk moest ik even door het begin heen komen, maar zodra je wat verder bent komt het verhaal erg goed op gang wat je alleen maar door doet willen lezen.
Dit verhaal neemt je mee in de theaterwereld van 1940 in New York. Niet echt heel boeiend dacht ik , maar zeker een kans waard. Nou, ik mag van geluk spreken wat het is een prachtig verhaal.
Wat anders is aan het boek is dat het in vertelvorm/briefvorm is geschreven. Persoonlijk vond ik dit erg fijn lezen, maar ook omdat het niet zo heel vaak voorkomt.
Alle personages worden goed uitgewerkt zodat het lijkt alsof je er een rol in meespeelt.
Zo nu en dan vond ik het boek wel wat langdradig, maar dit komt doordat er soms veel details worden verteld, zoals over kleding.
4 sterren voor dit boek! Aanrader!

Reacties op: Recensie

175
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker