Complexiteit van volwassen worden

Shel Wildvang 19 mei 2025
Emma Knight is niet alleen een getalenteerde schrijfster, maar ook medeoprichter van Greenhouse Juice Co., waar ze zich bezighoudt met merkstrategie en marketing. Ze woont in Toronto met haar partner en heeft een scherp oog voor het vertellen van verhalen die zowel humoristisch als diepgaand zijn.
In deze sprankelende campusroman volgen we jeugdvriendinnen Pen en Alice, die hun studie beginnen aan de Universiteit van Edinburgh. Terwijl Pen worstelt met een mysterie uit haar familiegeschiedenis en een onverwachte romance, raakt Alice verstrikt in een affaire met haar docent, waardoor haar grip op de realiteit begint te vervagen. De roman verkent thema’s als vriendschap, geheimen en de zoektocht naar identiteit, allemaal tegen de sfeervolle achtergrond van Schotland.
Knight’s schrijfstijl is levendig en meeslepend, met een fijne balans tussen humor en emotionele diepgang. Pen en Alice zijn geen standaard personages; ze voelen authentiek en herkenbaar aan, met hun eigen onzekerheden en verlangens. De dialogen zijn scherp en realistisch, waardoor je als lezer moeiteloos in hun wereld wordt gezogen.
Een charmante en meeslepende roman die de complexiteit van vriendschap en volwassen worden op een frisse en boeiende manier weet te vangen. Perfect voor liefhebbers van Sally Rooney alhoewel Rooney haar tempo iets lager ligt wat ik persoonlijk wel een verbetering vind. De dynamieken tussen de personages doen dan weer wat meer aan haar stijl denken.

Meer recensies van Shel Wildvang