Mysterie en emotie

Shel Wildvang 18 mei 2025
Santa Montefiore heeft zich door de jaren heen ontpopt tot een meester in het verweven van historische en romantische elementen in haar verhalen. Haar boeken nemen de lezer mee naar sfeervolle locaties en laten hen kennismaken met intrigerende personages. Haar werk wordt gekenmerkt door een subtiele balans tussen mysterie, emotie en meeslepende vertellingen.

In Geheimen van de zee volgen we Pixie Tate, een personage dat zich niet alleen door de straten van New York beweegt, maar ook door de tijd. Haar gave om in het verleden te reizen en in de huid van anderen te kruipen, brengt haar naar het Aldershoff Hotel, waar een onrustige geest voor chaos zorgt. Terwijl Pixie haar missie probeert te volbrengen, wordt ze geconfronteerd met onverwachte gevoelens en een oude liefde die haar reis nog complexer maakt. Dit boek wist mij te boeien door de originele insteek en de manier waarop het paranormale verweven wordt met historische gebeurtenissen.

Montefiore heeft een beeldende en vloeiende schrijfstijl die mij moeiteloos meeneemt naar een andere tijd en plaats. Haar beschrijvingen zijn gedetailleerd zonder overdadig te worden, waardoor de sfeer en emoties goed tot hun recht komen. Pixie Tate is een fascinerend hoofdpersonage: haar unieke talent en vastberadenheid maken haar zowel mysterieus als toegankelijk. De bijfiguren, zoals Cavell en Constance Fleet, voegen extra lagen toe aan het verhaal en zorgen voor dynamiek in de interacties.

Een meeslepende en originele roman waarin mysterie, geschiedenis en het bovennatuurlijke op een verfrissende manier samenkomen. Ik heb dit boek erg graag gelezen. Al Montefiores boeken konden mij wel bekoren; de ene meer als de andere. Maar dit verhaal vond ik zeker wel één van haar betere.

Meer recensies van Shel Wildvang