Advertentie
    Silvia Arntz VIP Club

De proloog van Stillhouse Lake laat niets te raden over, dit is een boek vol spanning. Caine start het verhaal van Gina en haar kinderen op een zinderende manier. Nietsvermoedend komt Gina thuis met haar kinderen om te ontdekken dat het leven zoals zij het kende, gemoedelijk, rustig, in een klap tot het verleden behoort. Een gruwelijk, geheim leven van echtgenoot Melvin komt aan het licht. Van een kabbelend leventje belandt ze rechtstreeks in de cel, net als haar echtgenoot, en daarmee in een hel.

Als Gwen begint zij met haar kinderen een nieuw leven. Echter, nooit voelt zij zich veilig. Niet iedereen gelooft in de onschuld van de echtgenote van de seriemoordenaar. Stillhouse Lake is de rustige gemeenschap, die Gwen met haar kinderen heeft gekozen om een nieuw leven op te bouwen, een kalm, enigszins normaal bestaan. Als er een lichaam in het meer wordt gevonden, lijkt haar poging opnieuw mislukt. Moet zij opnieuw vluchten voor de veiligheid van haar kinderen?

Stillhouse Lake is het eerste boek in de serie over Gwen Proctor. Na de spannende proloog lijkt de auteur in de eerste hoofdstukken wat gas terug te nemen. De lezer wordt bijna in slaap gesust om niet veel later met grof geweld weer wakker te worden geschud. De lange hoofdstukken halen de vaart geenszins uit het verhaal. Caine creëert meerdere verdachten, waardoor de lezer nooit even achteruit kan leunen. Constante alertheid is de enige manier om mee te kunnen denken met Gwen. Ondanks dat komt de bloedstollende climax toch onverwacht. Bijna alle draadjes komen samen. De, misschien toch wat al te toevallige, cliffhanger maakt dat het vervolg, Killman Creek, niet snel genoeg kan komen.

Met de creatie van Gwen Proctor heeft Caine een seriepersonage neergezet dat weleens een lange houdbaarheidsdatum zou kunnen hebben.

Reacties op: Kennismaking met Gwen Proctor smaakt naar meer

271
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker