Advertentie
    Silvia Arntz VIP Club

Verzwegen trauma is het zesde deel in de VT- reeks waarin Sanne Philips en Luca Borra inmiddels bekenden zijn geworden voor de volgers. In dit deel neemt Sanne het leeuwendeel voor haar voor haar rekening. Voor Luca is weinig ruimte. Sanne's vriend Will de Jager, die nogal wat lijken in de kast blijkt te hebben, draaft op als haar sidekick.

Melissa Skaye schuwt gruwelijkheden in deze reeks niet. Alleen een misdaad is niet genoeg. Deze moet op een zeer harde, fantasierijke manier worden uitgevoerd. Ook in Verzwegen trauma heeft zij haar creativiteit weer laten gelden. Al op de cover blijkt naar wat voor bijzondere dader Sanne deze keer op zoek moet, een die de onderbenen van zijn slachtoffers amputeert in hun slaap. Hoe kom je er op?

Dit alles wordt op een zeer toegankelijke manier geschreven, zodat de lezer aan de bladzijden gekluisterd blijft. Dit wordt grotendeels ook veroorzaakt door de spanning die de auteur weet op te roepen. Dit geldt niet slechts voor het hoofdplot van de amputaties. Ook bewandelt zij een aantal zijpaden die soms niets met het grote doel te maken hebben, maar het verhaal wel verlevendigen. Een enkele keer worden hier iets teveel woorden voor gebruikt. Toch zit de snelheid zo in het verhaal, dat dit niet ten koste gaat van het tempo van lezen. De hoofdlijn wordt nooit uit het oog verloren.

Verschillende perspectieven zorgen ervoor dat de lezer een gedegen kijk krijgt op de lopende zaken. De benamingen van de hoofdstukken maken dat constant duidelijk is wie er aan het woord is. Naast de perspectieven van de personages worden ook nog dagboekfragmenten getoond, die het verhaal completeren. Ondanks dat door al deze gegevens al snel een conclusie kan worden getrokken waar de dader ongeveer gezocht zou moeten worden, blijft het tot het eind spannend. Zelfs wanneer de dader eenmaal bekend is, blijkt het verhaal nog niet ten einde. Spanning tot de laatste bladzijde. En verder, want welke gruwelijkheden kan Melissa Skaye nu weer bedenken voor Sanne in een volgend deel van deze reeks? Zeker is dat haar fantasie nog niet is uitgeput. Het wachten op een volgend deel in de reeks kan beginnen. Net als het speculeren over de titel daarvan. Voor fans zorgt dat voor een verheugde toestand.

Reacties op: creatieve misdaad

37
Verzwegen trauma - Melissa Skaye
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker