De beller
Tanya Kaitlin verheugt zich op een rustig avondje thuis als ze een videocall van haar beste vriendin ontvangt. Zodra ze de oproep beantwoordt, begint de nachtmerrie: haar vriendin verschijnt vastgebonden en gekneveld in beeld. Tanya krijgt één kans om haar te redden. Daarvoor hoeft ze slechts twee vragen te beantwoorden…
Rechercheur Robert Hunter en zijn partner Garcia worden op de gruwelijke zaak gezet. Al gauw blijkt dat er een seriemoordenaar bezig is die zijn slachtoffers stalkt op social media en een verraderlijk spel speelt met hun fouten en verlangens. En dit is nog maar het begin...
'De beller' is het achtste deel van de serie met Robert Hunter in de hoofdrol en jaaa.... het begint weer heerlijk!
Het begijt met een spannende inleiding over Tanya die een videogesprek van haar beste vriendin krijgt. Ze beantwoordt dit gesprek meteen, maar... er is iets vreemds aan de hand. Ik ga niet teveel hierover spoileren, maar het begint echt weer gruwelijk en ik zat dan ook vanaf de eerste bladzijde meteen in het verhaal.
Chris Carter weet weer heerlijk gedetailleerd de moorden te omschrijven en aan bloed kom je zeker niets te kort. Je moet hier dus wel van houden, want anders ga je dit te heftig vinden!
Deze keer vindt de dader verschillende slachtoffers en een aantal mensen krijgen vervolgens een videogesprekverzoek om gruwelijke dingen te zien gebeuren met een dierbare van hen (en nogmaals: het is deze keer écht verschrikkelijk wat hen overkomt).
De grote vraag is natuurlijk: hoe heeft de moordenaar deze slachtoffers uitgekozen én wat is zijn motief?
De zoektocht naar deze zieke dader is ook weer super interessant. Robert Hunter blijft een heerlijk personage en ook in dit deel zijn er weer ontwikkelingen in zijn privéleven (ben dan ook heel benieuwd hoe dit allemaal weer verder zal gaan).
Het plot vond ik ook echt goed in elkaar steken, dus dit deel moet je zeker lezen! Ik ben en blijf fan van deze serie en @chriscarterbooksofficial kan heerlijk gruwelijk schrijven. Kom maar op met het negende deel!
Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,5
Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,5