Door het vuur

Silvie Leest 14 augustus 2025
Sinds haar ontslag bij de recherche van Southampton probeert Helen Grace te ontdekken wie ze is nu ze niet langer achter criminelen aan hoeft te gaan. Maar als ze op een nacht getuige is van een aanval op een jonge vrouw springt ze er zonder na te denken op af. Als de vrouw na een korte worsteling in een busje verdwijnt, blijkt wat in eerste instantie een mishandeling leek onderdeel te zijn van iets veel groters en gruwelijkers.

In de haven van Southampton bereiden inspecteur Charlie en haar team zich voor om een grote crimineel bij de kraag te vatten. De Rotterdamse vrachtwagenchauffeur staat op het punt de haven binnen te rijden met een dozijn illegale immigranten, maar tot Charlies grote frustratie blijkt zijn vrachtwagen leeg te zijn. Ze zijn er overduidelijk in geluisd en Charlie weet niet of ze het in zich heeft om de rest van het onderzoek te leiden...

Dit dertiende deel is een klein beetje anders dan de voorgaande delen, want nu moet Helen Grace alles zonder haar vaste team doen en op een dag is ze getuige van een zware mishandeling. Helen raakt hierdoor betrokkeb bij een zaak die nogal duister is en ze probeert er alles aan te doen om achter de waarheid te komen...

Ook lees je veel over inspecteur Charlie. Zij heeft de rol van Helen Grace overgenomen en ze is bezig om een grote crimineel te pakken te krijgen, maar dit valt allemaal nog niet mee.

Ondertussen lees je nog meer verschillende verhaallijnen en Helen kruist ook weer het pad van Charlie. Vooral de frustratie die ze naar haar oude team voelt is goed voelbaar, maar ook in het privéleven van Helen gebeuren er verschillende dingen. Ze is en blijft een heel erg interessant personage.

De afwisseling in personages vond ik prettig en ook de verschillende verhaallijnen maakte het boeiend en niet langdradig.

Er zijn betere en spannendere delen in deze serie, maar het totaal plaatje was dan wel weer interessant en het einde maakt mij dan wel weer heel erg nieuwsgierig! De schrijfstijl van Arlidge blijft ook gewoon super prettig!

Ik wil @boekerij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar en ik kijk uit naar het veertiende deel.

Beoordeling: 3,5/4,0

Meer recensies van Silvie Leest