Views

Silvie Leest 14 augustus 2025
De zestienjarige Lena Palmer raakt vermist nadat er een gewelddadige video viraal gaat waarin ze wordt aangevallen en misbruikt door gemaskerde mannen.

Yasira Saad, hoofdinspecteur bij de federale recherchedienst, is verantwoordelijk voor de zaak. Als alleenstaande moeder van een zestienjarige dochter is Yasira diepgeraakt door de misdaad en ze zweert dat ze gerechtigheid zal vinden voor Lena.

De video moet aanwijzingen bevatten. Wie zijn deze mensen? Waarom zouden ze zo’n verschrikkelijke misdaad begaan? En nog belangrijker: waar is Lena?

'Views' begint met Yasira Saad. Ze is hoofdinspecteur bij de recherchedienst en in het eerste hoofdstuk is ze op date met een man. Alles lijkt rustig te verlopen, totdat haar date ziet dat er op internet een video is geplaatst.

Het betreft de vermiste zestienjarige Lena Palmer. Het filmpje is verschrikkelijk om te zien en het gaat dan ook meteen viraal.

Yasira neemt deze brute zaak op zich en ze probeert er alles aan te doen om de daders EN het jonge meisje te vinden. Maar dit blijkt allemaal nog niet zo makkelijk...

Dit verhaal vond ik goed beginnen en het laat je ook meteen zien hoeveel impact internet tegenwoordig kan hebben. Alles wordt er tegenwoordig maar online gegooid, en voordat je het weet gaat het de hele wereld over.

Of dit verhaal helemaal "mijn ding" was weet ik niet. Het is redelijk politiek beladen en er wordt regelmatig over demonstraties en rechts-radicalen gesproken. Dit kan natuurlijk heel interessant zijn, als hier je interesse ligt. Ikzelf heb daar persoonlijk iets minder mee.

Wel was de zoektocht naar de daders en de vermiste Lena heel erg interessant, dus daar ben ik sowieso positief over te spreken. Uiteindelijk ging het een richting op waarover ik ook nog niet helemaal uit ben. Dus daar ga ik nog even over nadenken. ;-)

'Views' is zeker prima om te lezen, maar ik denk niet dat het onderwerp voor iedereen is weggelegd. Het is dus een beetje afhankelijk van je eigen interesse hierin. Wel vond ik dit een hele leuke kennismaking met de auteur en over zijn schrijfstijl ben ik zeker te spreken.

Ik wil @boekerij heel erg bedanken voor deze verrassing!

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest