De moord in kamer 11
Geheugenexpert Olivia Finn krijgt een dringend telefoontje van de politie in Parijs: haar Franse grootmoeder, Josephine Benoit, beweert dat ze aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een moord heeft gepleegd. Olivia reist af naar de Franse hoofdstad en treft haar verward aan.
Josephine houdt echter vol dat ze zich de moord nu pas herinnert. Nog verontrustender is het feit dat het hotelarchief aantoont dat er destijds inderdaad een vrouw is gestorven in de bewuste kamer.
Wat is er die fatale nacht echt gebeurd in Hotel Lutetia? En hebben nieuwe sterfgevallen iets met het verleden te maken? Het antwoord ligt in kamer 11… en in het geheugen van Olivia’s grootmoeder.
Dit verhaal begint met een mysterieuze proloog in het jaar 1945. Hier werd ik als lezer nieuwsgierig en wilde ik snel verder lezen.
Vervolgens maak je een sprong naar het heden en lees je vanuit Olivia. De Franse politie belt haar op met de mededeling dat haar oma, van Franse afkomst, beweert dat ze in 1945 een moord heeft gepleegd. Olivia weet niet wat ze hoort, en haar oma is inmiddels ook nog eens aan het dementeren. Dus klopt het überhaupt wel wat ze zegt?
Dan lees je over de reis die Olivia naar Frankrijk maakt en het contact dat ze weer met haar grootmoeder heeft. Ondertussen komen er ook andere personages voorbij en lees je ook vanuit hen.
De grootmoeder van Olivia blijft volhouden dat ze een moord heeft gepleegd en 'Kamer 11' van een hotel blijkt een hele grote rol daarin te spelen. De grote vraag is of Olivia precies kan achterhalen wat er toen in die kamer gebeurd is...
Tijdens het lezen maak je regelmatig weer sprongen naar 1945 en dat vond ik wel verrassend. Ook hier lees je dan vanuit andere personages en daardoor kom je meer te weten over wat er toen precies afspeelde.
Het begin vond ik zeer veelbelovend en ik was dan ook enorm benieuwd naar het verdere verloop. Toch vond ik het daarna een klein beetje afzwakken en zaten er voor mij niet hele grote plottwists in het verhaal.
Desondanks was de schrijfstijl wel heel erg fijn, net zoals de sprongen in de tijd en de afwisseling van personages.
Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
3,5
Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
3,5