De terugkeer van Ellie Black

Silvie Leest 14 augustus 2025
Ellie Black is al twee jaar vermist als ze opeens opduikt in de bossen van Washington State. Ze wil niet vertellen waar ze is geweest of wat er is gebeurd.

Politierechercheur Chelsey Calhoun krijgt de opdracht om uit te zoeken wat er aan de hand is, en merkt al snel dat Ellie liegt en dat ze
koste wat kost iemand wil beschermen.

Chelsey zal alles op alles moeten zetten om de waarheid te achterhalen – want het wordt algauw duidelijk dat Ellie niet het enige meisje is dat recent is verdwenen.

'De terugkeer van Ellie Black' begint met een proloog over een meisje dat door het bos rent en wordt gevonden door wandelaars. Het blijkt om Ellie te gaan, een meisje dat al twee jaar vermist is...

Vervolgens lees je het eerste hoofdstuk vanuit Chelsey, ze is rechercheur bij de politie en krijgt een telefoontje met de mededeling dat Ellie Black gevonden is. Chelsey verdiept zich in de zaak en het meisje zelf, want wat is er in die twee jaar allemaal met haar gebeurd?

Je maakt regelmatig sprongen in de tijd en leest dan vanuit Ellie, wat er zich voor haar vermissing heeft afgespeeld en hoe ze dus uiteindelijk op de plek in het bos terecht is gekomen.

Chelsey doet ondertussen een poging om dingen uit Ellie te krijgen, maar dat valt allemaal niet mee. Ellie heeft overduidelijk een trauma opgelopen en het lijkt dat ze iemand in bescherming neemt, dus kan Chelsey alsnog achter de waarheid komen?

Dit verhaal vond ik heel erg goed beginnen en ik wilde dan ook enorm graag weten waar Ellie twee jaar lang had gezeten én wat haar allemaal was overkomen.

De schrijfstijl vond ik ook heel prettig en de afwisseling tussen heden en verleden vond ik ook erg interessant, want hierdoor kreeg je een steeds beter beeld van de situatie.

Door de lovende recensies waren mijn verwachtingen heel erg hoog. Ik heb zeker van dit verhaal genoten, maar het kon mijn hoge verwachtingen niet helemaal waar maken. Misschien dat ik het op sommige momenten iets te traag vond gaan en ik hoopte op wat meer voelbare spanning.

Toch ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen en ik ben benieuwd naar meer verhalen van deze auteur!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest