Good bad girl
Twintig jaar na de ontvoering van een baby wordt een vrouw vermoord in een verzorgingstehuis. De twee misdaden zijn verbonden…
De koppige 80-jarige Edith plant haar ontsnapping uit het tehuis, terwijl haar verzorger Patience, een pathologische leugenaar, een band met haar opbouwt.
Ediths dochter Clio weigert contact met haar moeder, maar raakt zelf in gevaar door een onbetrouwbare nieuwkomer. Ondanks hun wederzijdse wantrouwen moeten de drie vrouwen samenwerken om een mysterie te ontrafelen met twee moorden, drie verdachten en één slachtoffer…
Alice Feeney is een auteur waarvan ik de boeken persoonlijk heel graag lees, dus natuurlijk mocht ik deze nieuwe thriller niet aan mij voorbij laten gaan!
'Good Bad Girl' begint met een schokkende gebeurtenis op Moederdag. Er wordt namelijk een baby ontvoerd. Vervolgens maak je een sprong naar "een andere Moederdag" en maak je kennis met Frankie en lees je vanuit dit personage.
Maar zij is niet de enige. Je leest namelijk ook regelmatig vanuit Edith, een oudere vrouw die in een tehuis woont, haar verzorgster Patience en de dochter van Edith, Clio genaamd.
De afwisseling in deze personages is boeiend en ik was heel benieuwd hoe zij elkaars pad zouden kruisen en wat ze onderling allemaal met elkaar te maken hadden.
En dan wordt er een vrouw in het tehuis vermoord. Hierdoor voelde het sterker als een thriller aan, want waarom is deze vrouw vermoord en door wie?
Zelf had ik wel al een klein beetje een vermoeden hoe de onderlinge verhoudingen in elkaar zouden zitten, maar toch was het zeker interessant. Vooral bij de moord vroeg ik mij af wat het motief was, maar daar kom je dus ongeveer op het einde achter.
Ondertussen zijn er ook nog wat hoofdstukken waarin je weer terug naar het verleden gaat en langzaamaan wordt alles steeds duidelijker.
Wel moet ik zeggen dat ik dit niet de allerbeste thriller van Alice vond, want zoals ik al aangaf: ik had al een beetje een vermoeden over het hoe en wat. Natuurlijk wist ik niet alles, dus er zaten wel verrassende stukken in, maar het echte "wow gevoel" bleef een beetje uit.
Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5
Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5