Duivelskruid

Silvie Leest 14 augustus 2025
Wanneer in de schemering in een buitengebied op Walcheren een hardloopster wordt verkracht, heeft de nieuwe teamchef van de politie, Roos Latuheru, haar eerste spraakmakende zaak te pakken.

Als zich nog twee studenten melden die tijdens het hardlopen ternauwernood aan de belager op de fiets zijn ontsnapt, neemt de druk op Roos en haar team toe.

Zeker als duidelijk wordt dat hij duivelskruid gebruikt om zijn slachtoffers uit te schakelen. Kunnen ze hem tijdig traceren voordat er meer slachtoffers vallen?

'Duivelskruid' is het eerste deel van een nieuwe, spannende serie en deze serie speelt zich af in Zeeland.

Het verhaal begint met een schuingedrukte proloog en hierin overkomt een hardloopster iets heel heftigs. Door deze spannende gebeurtenis zat ik al meteen lekker in het verhaal.

Vervolgens maak je kennis met Roos en haar team. Roos is teamchef bij de politie en ze wordt op de zaak van de hardloopster gezet. Ze is er vreselijk aan toe en niemand weet wat er met haar is gebeurd. En dan vallen er meerdere slachtoffers...

De zoektocht naar de dader vond ik heel erg interessant en ook wordt dus duidelijk waarom dit verhaal 'Duivelskruid' heet. Het was voor mij een leuke kennismaking met hoofdpersonage Roos en ik wil zeker meer over haar lezen en te weten komen.

In het verleden heb ik meerdere verhalen van Ellen de Vriend gelezen, maar ik moet zeggen dat 'Duivelskruid' zeker tot haar betere werk behoort. Dit verhaal las ontzettend fijn en er is voldoende spanning aanwezig.

Ook de situaties van de verschillende slachtoffers waren stuk voor stuk interessant en richting het einde worden de dingen steeds wat duidelijker. Ikzelf had echt geen idee in welke richting het moest zoeken, dus dat vind ik persoonlijk ook altijd dikke pluspunten!

Na dit eerste deel smaakt het zeker naar meer en ik kijk dan ook enorm uit naar het tweede deel.

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest