Een avontuurlijk kinderboek geschreven door vader en zoon!

SimoneGJ SimoneGJ
13 mrt 2023

Op de omslag van het boek zie je twee namen staan, namelijk Teun en Wim van Baaren. Dit boek is geschreven door een duo en niet zomaar een. De jonge Teun heeft dit boek namelijk samen met zijn vader geschreven!

Ook de hoofdpersoon van het boek heet Teun. En Teun moet zijn spreekbeurt houden over dieren. Hij is de laatste van de klas en veel dieren zijn al besproken. Hij weet niet goed waar hij het over moet doen en maakt zich er best zorgen over. Zijn vriendinnetje Anne wil hem graag helpen meedenken terwijl ze samen gaan logeren bij de opa en oma van Teun.
Wanneer ze daar logeren ontdekken ze een geheime tunnel in het huis van opa en oma die uitkomt in het 'Land van de Vier Bergen'. Dat het een erg bijzondere en magische plek is komen de kinderen al snel achter als ze worden aangesproken door een koala. De dieren in het land kunnen namelijk praten, net als mensen! Co de koala waarschuwt Teun en Anne voor de gevaarlijke cheeta Sidder, die het niet zo heeft op mensen en de andere dieren in het land. Eigenlijk is de plek verboden voor mensen, maar daar trekt de gemene meneer Troost zich niets van aan. Hij wil hoe dan ook eigenaar worden van het land, maar dat laten Teun, Anne en opa niet zomaar gebeuren. Wat volgt is een spannend avontuur, waarbij de kinderen en de dieren goed moeten samenwerken en vertrouwen in elkaar erg belangrijk is!

Wat mij als eerste opviel toen ik het boek ontving is de prachtige illustratie op de omslag. Doordat het een hardcover is voelt het boek stevig aan en ook de bladzijdes zijn van mooi dik papier. Echt kind-proof dus en zo blijft het lang(er) mooi als je het bijvoorbeeld in je schoolbieb wilt zetten! Verder is de schrijfstijl erg fijn voor kinderen. De zinnen zijn kort, de woordkeuze is goed te begrijpen en doordat de korte hoofdstukken ook nog verdeeld zijn in korte alinea's met witregels ertussen is het denk ik voor veel kinderen een heel behapbaar en prettig te lezen boek. Daarnaast wordt het verhaal ook nog ondersteund met erg mooie, vaak paginavullende, illustraties, die het verhaal nog meer tot leven laten komen. Een boek wat leuk is voor kinderen om zelf te lezen, maar wat zich ook zeker leent om voor te lezen.

De thema's die in het verhaal voorkomen zullen ook veel kinderen aanspreken, zoals vriendschap, pratende dieren, avontuur, een gemenerik, een mysterieus land en natuurlijk het houden van een spreekbeurt.

Ik vond het een erg leuk verhaal om te lezen en aan het einde merk je al dat er zeker de intentie is om nog een vervolg/vervolgen uit te brengen op dit verhaal. Ook daar ben ik erg benieuwd naar!

Van de opbrengst van dit boek gaat een deel naar de stichting Make-a-Wish.

Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar.

Meer recensies van SimoneGJ