Advertentie

Melanie Raabe schreef met haar eerste twee thrillers, De val en De waarheid, internationale bestsellers. De val wordt momenteel verfilmd tot een grote Hollywood film. De schaduw is haar derde thriller en werd wederom vol lof onthaalt.

Als de jonge journaliste Norah in de eerste dagen na haar verhuizing naar Wenen tegen een vrouw aanbotst die haar zegt dat ze op 11 februari Arthur Grimm zal doden, schrikt ze. 11 februari heeft na de dood van haar beste vriendin een zware lading gekregen. Ze gaat op onderzoek uit: Wie is Arthur Grimm, en wat gebeurde er op die bewuste 11 februari dat haar vriendin overleed? Norah wil de waarheid weten, maar lukt dat zonder zelf een moordenaar te worden?

Haar blik viel op de spiegel boven de wastafel, en ze moest aan de kleine jongen in de metro denken. ‘Je ziet eruit als de dood,’ had hij gezegd.

Met De schaduw zet Melanie Raabe opnieuw een sterke thriller neer met een spannend plot en bijzondere karakters. Dit in combinatie met de meeslepende en beeldende schrijfstijl, maakt het een uniek boek. De auteur weet telkens op het juiste moment de lezer op het verkeerde been te zetten en laat genoeg te raden over. Al gauw blijkt niemand te vertrouwen en dringt de vraagt waarom Norah achter Arthur Grimm aan moet, steeds meer op de voorgrond. Het boek heeft een perfecte spanningsboog en door de sterke karakters voelt het boek huiveringwekkend echt aan. De spannende cliffhangers aan het einde van de hoofdstukken nodigen uit tot telkens weer een hoofdstuk meer. Wegleggen is geen optie.

Peinzend liep Norah de treden naar de begane grond af. ‘Gaat het wel goed met u?’ had de vrouw gevraagd. Hoe goed kon het met je gaan als je net een geest had gezien?

Een minpuntje aan het boek is dat er nog behoorlijk wat foutjes in de tekst staan. Zo zijn er zinnen als: ik jou van ook, wat eigenlijk, ik ook van jou, moet zijn. Er zitten te veel van dit soort fouten in het boek om te negeren. Dit is dan ook de reden dat het cijfer geen vijf maar vier sterren is geworden.

Deze recensie verscheen eerder op vrouwenthrillers.nl

Reacties op: meeslepende en beeldende schrijfstijl

29
De schaduw - Melanie Raabe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker