Heerlijke feelgood

Soraya Latten 18 maart 2020
Anne, Vera en Corine, 3 vriendinnen en moeders, besluiten aan de sleur van hun leven te ontsnappen door een yogaclub te starten. Maar dan komt er een nieuwe moeder, Soraya, in hun dorpje die zo snel mogelijk weer wil gaan werken en hun dorp graag wil moderniseren.. Maar waar Anne dit geweldig vind is Vera gelijk tegen Soraya en haar ideeën te staan. Zullen de vriendinnen hier samen uitkomen?

“‘Er moet iets gebeuren,’ zei Vera. Ze had pas door dat ze het hardop gezegd had toen ze twee paar ogen op zich gericht voelde. Ze keek beurtelings naar Anne en Corine. ‘Ja,’ zei ze beslist. ‘Er moet iets gebeuren. We zijn altijd maar bezig. Bezig met anderen. Bezig met het gezin, met geld, met een baan, met verjaardagen, met mannen.’ […] Toen stak ze theatraal haar handen uit naar haar vriendinnen en pakte ze allebei vast. ‘Wat?’ herhaalde Vera. ‘Yoga! Dát gaan we doen.’”

Een vrolijke, vlotte feelgood waar ook zwaardere onderwerpen niet gemeden worden. Scheiding, moederschap, acceptatie en een eigen identiteit houden wordt veel besproken in het boek. Maar het belangrijkste is natuurlijk vriendschap. Echte vrienden zijn er voor elkaar ook als ze het niet eens zijn met elkaars meningen of beslissingen en helpen je om jezelf te vinden, en dat is ook wat er centraal staat in dit boek. Vrienden zijn er voor altijd wat er ook gebeurt.

De schrijfstijl van Emma Wolf is vlot, dit maakt het boek makkelijk leesbaar en zorgt ervoor dat je het liefst wil blijven lezen. De herkenbare, vaak hilarische, situaties zijn herkenbaar voor vele vrouwen en deze zullen daarom ook onwijs genieten van dit vrolijke feelgood boek.

De hoofdstukken wisselen af tussen de verschillende hoofdpersonen en dit wordt ook duidelijk door te titels. Zo lees je de ene keer over Anne en een andere keer over zowel Corine als Vera, doordat dit vooral het hoofdstuk al duidelijk is leest het veel makkelijker en weet je direct bij wie je even meekijkt.

Doordat het boek nog geen 200 pagina’s bevat is het boek ook voor mensen die minder snel/veel lezen, of zich niet door een pil van 500 pagina’s willen heen werken een goed leesbaar boek. Ook bij weinig tijd is dit boek ideaal, doordat je direct weer in het boek zit als je het oppakt kan je het makkelijk even wegleggen om daarna direct weer in het verhaal te worden getrokken.

Meer recensies van Soraya Latten