Spannend en meeslepend
Als Rufus zijn ex, Sebastian, opduikt op een feestje en met hem wil ‘praten’ heeft hij het gevoel dat de avond niet erger kan worden, dan belt zijn zus, April, die hem smeekt om hulp. Rufus en zijn ex vinden haar uiteindelijk naast het levenloze lichaam van haar vriend en met een mes in haar handen, toch zweert ze de jongen niet te hebben vermoord. Als April Rufus geld biedt om achter de waarheid te komen begint er een nacht vol gevaren en leugens. Kunnen Rufus en Sebastian achter de waarheid komen?
“‘Hadden we maar een echte zaklamp meegenomen,’ merk ik op, voornamelijk om de enorm zware, gespannen stilte te doorbreken terwijl ik mijn telefoon gebruik om een bord te verlichten met daarop een plattegrond van het park. Wandelpaden kronkelen alle kanten op in deze simpele tekening en ik probeer uit te vogelen welk daarvan wij moeten nemen. ‘Ik had liever een Dobermann bij me gehad,’ mompelt Sebastian. ‘Of een stel Navy Seals.’ Daar ben ik het roerend mee eens.”
Dwaalspoor speelt zich geheel af in één nacht waardoor je als lezer steeds opnieuw getriggerd wordt om door te lezen omdat het gevoel dat je anders iets mist steeds aanwezig is. De schrijfstijl is vlot en meeslepend wat dit gevoel van iets missen extra versterkt.
De personages zijn door Caleb goed uitgewerkt waardoor ze levendig worden en ze aanvoelen als echte personen.
Je beleeft het hele boek vanuit de zienswijze van Rufus maar dit zorgt op sommige momenten wel voor irritaties, op sommige momenten verliest hij zichzelf namelijk in zelfmedelijden en zeurt hij veel over de dingen die niet zo gaan zoals hij zou willen wat ervoor zorgt dat de snelheid uit het verhaal raakt en je er sneller overheen leest om weer terug te komen bij belangrijkere gedeelten van het boek.
Toch heb ik ondanks deze kleine irritatie puntjes genoten van dit boek, de verschillende plot twists en de nieuwsgierigheid die steeds wordt opgewekt blijft je als lezer boeien. En al snel verdenk je iedereen in het boek om erachter te komen dat al je theorieën verkeerd waren en het boek eindigd op een onverwachte manier.
Caleb Roehrig is schrijver en filmproducent en woonachtig in Ann Arbor, Michigan. Naast schrijven houdt hij ontzettend van reizen.