Snel en gezond eten
In Keto in 15 minuten vind je makkelijke en snelle recepten voor het activeren van de natuurlijke vetverbranding. De recepten zijn gluten- en suikervrij. Vrijwel alle gerechten zijn vrij van lactose, of kunnen lactosevrij bereid worden.
Dit boek zit boordevol tips,tricks en heerlijke recepten om beter om te gaan met voeding en jezelf gezonder te maken door je vetpercentage naar beneden te brengen en cleaner te eten. Wat je momenteel veel vindt in boeken zijn voornamelijk vegan recepten maar Julie heeft ervoor gekozen om in haar boek vis, vlees en eieren te verwerken. Toch is dit boek voor iedereen, ook vegans, aangezien onder elk recept tips staan om de gerechten vegan te kunnen maken. Hierdoor maakt ze haar boek voor iedereen toegankelijk.
De recepten zijn duidelijk omschreven en er staat duidelijk beschreven welke taken je dient te doen, voor hoeveel personen het recept is en wat de bereidingstijd is. Toch klopt de bereidingstijd niet altijd, in sommige gevallen dien je zoveel groente voor te snijden dat dit echt niet in 10 minuten gedaan kan worden. Het is daarom raadzaam om iets meer tijd voor het gerecht te nemen dan dat ervoor staat aangegeven.
Het boek begint met een inleiding en de reden waarom keto zo goed werkt en waarom het goed voor jezelf is. Dit zorgt ervoor dat je na het lezen hiervan al extra gemotiveerd bent om met het 15 daagse programma te gaan beginnen. Alle recepten worden vergezeld door prachtige foto’s waardoor je direct al zin krijgt om de gerechten te maken. Voordat de recepten worden uitgelegd vind je een overzicht van alle boodschappen die je nodig hebt. Deze zijn duidelijk neergezet met een lijst wat je voor alle 15 dagen nodig zal hebben en 3 lijstjes waar de boodschappen op staan van de 1e week, de 2e week en de laatste dag van de keto 15 dagen.
Het is fijn om te zien dat de recepten niet alleen bestaat uit veel dure boodschappen maar juist ook veel dingen die veel mensen sowieso al vrijwel wekelijks gebruiken, hierdoor is het dieet niet direct een aanslag op je portemonnee en is het menu voor iedereen toegankelijk.
Natuurlijk heb ikzelf het menu ook geprobeerd en ik was erg onder de indruk, de gerechten zijn heerlijk en vullend. Ook de tussendoortjes zijn vrijwel allemaal super lekker. Met dit mooie weer drink ik dagelijks de home made ice tea die Julie in het boek heeft staan, hierdoor haal ik makkelijk de 2 liter die we als mens moeten drinken. Ik raad het wel aan om je mindset helemaal goed te hebben voordat je aan deze 15 dagen begint. Je moet er echt vol voor gaan dan heeft het niet alleen super veel effect (na een week was ik al meerdere kilo’s kwijt) maar zul je je ook gezonder en fitter voelen.
Julie van den Kerchove kreeg als tiener last van chronische klierkoorts en candida door o.a. voeding en ging hierdoor op zoek naar een natuurlijke manier om haar energielevel en spijsvertering te herstellen. Hierdoor verdiepte ze zich in raw food en kwam uiteindelijk bij Keto terecht. Ze bracht meerdere keto boeken uit waaronder Het ketoplan en zette een eigen raw vegan productlijn op de markt genaamd All good.
Ben je na dit alles benieuwd geworden kijk dan ook zeker op haar eigen site Julie’s lifestyle