Een bijzonder boek waar je geen spijt van zult krijgen
Het Verlangen van Lucy Hart is een bijzonder boek. Het gaat over dromen, wensen, angsten, het kind in je en trauma-verwerking verpakt in een spel. Het is ook een boek in een boek en gaat over de liefde. Ik heb dit verhaal in een ruk uitgeluisterd. De personages zijn sympathiek, de gebeurtenissen zijn vlot beschreven en het verhaal is zowel voorspelbaar als onvoorspelbaar.
Als ik een negatief punt moet benoemen is dat het boek teveel wil vertellen. Aan het eind stapelt het ene drama zich op het andere en dat sleept zich teveel voort. Sommige stukken zijn te lang, andere weer te kort. Maar net als je er wat van wil zeggen ben je alweer in het volgende hoofdstuk. Ondanks dat Het Verlangen van Lucy Hart hier en daar wat onevenwichtig is krijgt het toch vijf sterren. De voorleester wiens naam ik niet meer weet doet dat zo leuk dat het echt een meerwaarde is. Waar het op neerkomt is dat ik dit boek nodig had en stiekem zelf geschreven had willen hebben!