Spannende en actuele thriller die nog even na blijft zinderen
Ik werd benaderd door Theo-Henk om zijn boek te recenseren en nam heel graag deel aan zijn blogtour om dit boek te promoten. Hij was voor mij een nog onbekende auteur, maar na het lezen van de korte inhoud, keek ik heel hard uit naar het verhaal.
‘Dodelijk algoritme’ gaat over Iris Rigter, die als rechercheur, de moord op techmiljonair Victor Kranenburg moet oplossen. Al snel blijkt dat meer mensen een motief hebben. Met zijn bedrijf NeuroLink creëerde Kranenburg een omstreden AI-platform, waarmee hij tal van regels aan zijn laars lapte en veel vijanden maakte.
Iris heeft op persoonlijk vlak de nodige uitdagingen waaronder een scheiding, haar puberende zoon Spike en een vervelende kwestie rond haar moeder. Maar ze bijt zich vast in het onderzoek en komt op het spoor van een schimmige partij die het op NeuroLink heeft voorzien.
Kan Iris zichzelf en haar omgeving beschermen, terwijl ze steeds dichter bij de waarheid komt?
----
Na het lezen van de proloog beloofde dit een spannende thriller te worden en ook deze stelde niet teleur. Van in het begin word je meegesleurd in het mysterie rond NeuroLink, verteld vanuit Iris als hoofdpersonage, en al snel wordt duidelijk dat er iets niet juist zit. Ook het privéleven van Iris komt uitgebreid aan bod; ze is niet enkel rechercheur, maar ook ‘mama van …’ en ‘dochter van …’, waardoor ze heel hard moet balanceren tussen die verschillende rollen en wat haar ook heel realistisch maakt als personage.
‘Dodelijk algoritme’ is ook heel actueel, het brengt thema’s als AI en de dagdagelijkse realiteit aan bod en laat je ook inzien dat er een keerzijde aan dit alles is, wat je misschien ook iets voorzichtiger maakt.
Door de korte hoofdstukken, de continue spanning en de aangename beeldende schrijfstijl, vlieg je doorheen dit boek. Eentje dat ik niet snel zal vergeten en waar dit niet het laatste boek zal zijn dat ik van Theo-Henk lees.
Dankjewel @theohenkstreng dat ik mocht deelnemen aan deze blogtour.
----
Dankjewel @theohenkstreng dat ik mocht deelnemen aan deze blogtour.