Van gevangene van Auschwitz tot grondlegger van een wereldwijd geaccepteerde therapie.
Een sterk aanbevolen boek. Frankl beschrijft zijn ervaring als inwoner van vier nazi-kampen. Wat mensonterend is. Tijdens zijn gevangenschap legt hij het fundament van zijn logotherapie. De manier van schrijven maakte dat het makkelijk te lezen was. De wreedheden zijn daardoor ook right-in-your-face.
Het gaf me een meer holistische kijk op en onderbouwde mening over dat de mens tot alles in staat is, vooral het goede. Aan het einde van zijn boek worden o.a. de fundamenten van psychotherapie en andere bekende theorieën op een gemakkelijk verteerbare manier aangeboden. Daardoor wordt je als lezer een brug aangeboden tussen theorie en onderbouwing.
Wat mij betreft een must-read.
Wat mij betreft een must-read.